Volg ons

WAT IS ACTIMEL?

Actimel is een heerlijke drinkyoghurt in een uniek en handig formaat, verkrijgbaar in 6 variëteiten. Met de L. Casei Danone bevat Actimel ook de vitamines B6 en D., ideaal om de dag mee te beginnen!*

*Geniet van Actimel als onderdeel van een evenwichtig ontbijt, bestaande uit een graanproduct, een zuivelproduct, een stuk fruit en een drankje.

VOOR WIE?

Voor iedereen! Vanaf de leeftijd van 3 jaar kan je Actimel drinken als onderdeel van een evenwichtig ontbijt, bestaande uit een graanproduct, een zuivelproduct, een stuk fruit en een drankje.

Een ongelooflijke reis. Het verhaal van Actimel.

Het verhaal van Actimel begint in de jaren 1980 met de eerste stappen in de ontwikkeling van gefermenteerde melk op basis van L. casei Danone. Bijna 15 jaar later, in 1994, wordt Actimel voor het eerst op de markt gebracht in België. Naast de klassieke yoghurtfermenten (Lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilus) bevat Actimel een derde stam, die specifiek is voor ons product:  de Lactobacillus paracasei ssp. paracasei CNCM I-1518, of eenvoudiger de L. casei Danone®.

Actimel heeft dus sinds 1994 een lange weg afgelegd. Vandaag telt het merk in Europa 24 smaken. Dagelijks worden 7,2 miljoen flesjes gedronken in meer dan dertig landen.

Actimel is een heerlijke drinkyoghurt en bevat verschillende fermenten:

de 2 yoghurtfermenten en de L. Casei Danone

Actimel is ook verrijkt met vitamines B6 en D

 • Lactobacillus Bulgaricus Culture in Actimel drinking yoghurt

  lactobacillus bulgaricus

 • &

 • Streptococcus Thermophilus Culture in Actimel drinking yoghurt

  streptococcus thermophilus

 • +

 • L. casei Danone - special culture Actimel drinking yoghurt

  l.casei danone

Actimel strawberry drinking yoghurt

Vitamines

B6
D

 

WIE ZIJN WIJ EN WAT IS ONZE EXPERTISE?

Wij delen allemaal dezelfde passie voor onze producten! Vandaag werken wereldwijd 1.474 personen voor de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling van Danone. Hun werk : ze werken binnen zeer uiteenlopende domeinen en innoveren in 4 belangrijke onderzoeksgebieden:

Betrouwbaarheid: wij engageren ons voor kwalitatieve voedingswaarden, wij zetten ons in voor de duurzaamheid van de natuurlijke hulpbronnen, voor een gezonder alternatief en voor een veilige en duurzame voedselketen, en wij bouwen expertise op inzake de ideale verpakking.

Vooruitgang : door bruggen te bouwen tussen wetenschap en voeding dragen wij bij tot de gezondheid van de mensen. Dat doen we door elke dag weer de oorsprong van de positieve effecten van voeding te ontdekken of via langlopende intensieve onderzoeksprojecten.

Culturen: wij integreren voedingsstijlen om zo goed mogelijk aan lokale behoeften te beantwoorden en om een unieke consumentenervaring te creëren via een lokale benadering van de gezondheid en de eetgewoonten. Wij passen de vormen, texturen, smaken en innovaties aan nieuwe sociaaleconomische modellen aan.

Welzijn : wij ontwikkelen onze verschillende producten om de dagelijkse gezondheid en het welzijn van iedereen te ondersteunen met een positieve kijk op voeding.

Het Centrum Daniel Carasso (zie hierboven) in Palaiseau, Frankrijk, is het belangrijkste onderzoekscentrum van de groep voor zuivelproducten.

 

* STAY STRONG = GA ERVOOR