Nutri-Score

Met Nutri-Score helpen wij je bewustere en gezondere voedingskeuzes te maken. Hoe?
Een duidelijk en wetenschappelijk onderbouwd label dat u zal helpen om een ​​betere en vooral snellere voedingsevaluatie te maken van de producten die overeenkomen met uw gezonde levensstijl.
Alimentation Equilibree -Nutriscore

We passen het Nutri-Score label toe op al onze verse zuivelproducten in België.

 

Dit engagement past perfect bij onze ambitie om zoveel mogelijk mensen gezondheid te brengen via voeding. Met het Nutri-Score label bieden we makkelijk te begrijpen informatie over de nutritionele waarde van onze producten.

 

Slechts zes maanden nadat we ons engagement om de Nutri-Score toe te passen hebben aangekondigd, delen we met enige trots aan dat vanaf april 2019 de eerste verpakkingen met Nutri-Score voor onze zuivelproducten in België in de rekken zullen liggen. De score voor al onze producten is reeds op deze website terug te vinden.

Wat is de Nutri-Score?

 

De Nutri-Score geeft informatie over de nutritionele kwaliteit van een product. Voedingsmiddelen zijn ingedeeld in vijf kleuren, die gelinkt zijn aan de letters A (een betere voedingswaarde in het donkergroen) tot E (minder goede voedingswaarde in het donkeroranje).

Hoe wordt de Nutri-Score van een product berekend?

 

De Nutri-Score werd in Frankrijk ontwikkeld door een internationaal team van voedingswetenschappers. De score houdt per 100 gr product rekening met de hoeveelheid:

 

· aanbevolen voedingsstoffen en voedingsmiddelen: vezels, eiwitten, fruit, groenten, peulvruchten en noten.

· te beperken voedingsstoffen: energie/calorieën, verzadigde vetzuren, suikers en zout

 

Op basis van de behaalde score krijgt een product een letter en kleur.

Hoe zijn onze producten geklasseerd?

 

Ons uitgebreide assortiment beantwoordt aan verschillende eisen en wensen, van natuuryoghurt tot de meer “bourgondische” producten.

 

Yoghurts en gefermenteerde melk worden grotendeels ingedeeld in A en B. Deze producten maken deel uit van een gezonde en evenwichtige voeding, dankzij hun samenstelling en voedingswaarde. Zoetere lekkernijen krijgen meestal een C of D. Ook die producten passen uitstekend in een evenwichtige voeding, zolang je ze niet te vaak eet en je let op de rest van je voeding.

 

U vindt alle scores van onze producten op onze website.

Article wrote
http://danonehealth.be/fr/danone-health/articles/nutri-score
Labels
evenwichtige voeding