Wat is de L. casei Danone ?
Voedselfermentatie is een proces dat plaatsvindt wanneer specifieke micro-organismen een voedingsmiddel of ingrediënten transformeren, om zo een nieuw voedingsmiddel te produceren. Deze transformatie verandert zowel de textuur als de smaak. Dit proces omvat de omzetting van suikers in verschillende verbindingen, afhankelijk van het micro-organisme dat het werk doet. Melkzuurbacteriën, ook wel LAB genoemd, zijn bacteriën die in staat zijn om suikers te vergisten en om te zetten in melkzuur. Lactobacillen behoren tot deze bacteriën en zijn vooral belangrijk in gefermenteerde levensmiddelen, vooral bij zuivelproducten zoals kaas en yoghurt. Het geproduceerde melkzuur verzuurt het milieu, waardoor de rangschikking van de melkeiwitten verandert en het product een nieuwe textuur krijgt. Meer informatie over gefermenteerde melk.
Danone bezit een grote selectie aan micro-organismen, die precies lijkt op een bibliotheek. Vandaag de dag bevat het meer dan 4.000 micro-organismen, waarvan ongeveer 50% Lactobacillen. Deze selectie wordt gebruikt voor onderzoeksdoeleinden, maar ook voor innovaties. Bij de ontwikkeling van Actimel werd L.casei Danone uit deze selectie uitgekozen op basis van zijn goede technologische en organoleptische criteria. Het resultaat is het smeuïgste en lekkerste product dat we vandaag de dag kennen, met 10 miljard levende L.casei Danone per fles.
In tegenstelling tot andere gefermenteerde zuivelproducten, ondergaat Actimel een specifiek fermentatieproces dat 3 dagen duurt, waardoor onze L.casei zich in de best mogelijke omstandigheden kan ontwikkelen. Een strikt en toegewijd kwaliteitscontroleplan zorgt ervoor dat Actimel met ten minste deze hoeveelheid het einde van de houdbaarheidsduur bereikt. Wist je dat Danone L.casei exclusief voor Actimel is?
- Log in to post comments