Ontdek de verschillende soorten yoghurt en de oorsprong van fermentatie!

Gefermenteerde levensmiddelen worden geproduceerd door de werking van micro-organismen en zijn een vorm van conservering en een bron van verschillende texturen en smaken. Het gistingsproces wordt gebruikt in veel verschillende voedingsmiddelen, van augurken, fruit, vis en brood tot bier.
Ontdek de verschillende soorten yoghurt en de oorsprong van fermentatie!

Kaas en yoghurt zijn het resultaat van gefermenteerde melk, alsook veel andere verschillende voedingsproducten over de hele wereld:

 

- Amasi: Oorspronkelijk van Afrika, wordt traditioneel gefermenteerd in kalebassen en heeft een milde, kaasachtige smaak.

 

- Filmjölk: Lepelbare Zweedse yoghurt met een milde en licht zure smaak.

 

- Kefir: Gefermenteerde melkdrank gemaakt van kefirkorrels. Hoewel de kefir wereldwijd wordt geconsumeerd, is hij oorspronkelijk van de Kaukasus-regio in Rusland.

 

- Koumiss: Een product uit Mongolië en Centraal-Azië dat oorspronkelijk werd gemaakt van merriemelk en nu wordt gemaakt van koemelk. Het heeft een zure smaak en een sprankelende textuur.

 

- Labneh: Oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, het is een dik en pittig gerecht gemaakt van gefilterde yoghurt.

 

- Lassi: Populair in India en Pakistan, een drank op basis van yoghurt die ofwel gezoet is met fruit of gezouten met komijn en chili.

 

- Mishti doi: Ook oorspronkelijk uit India, een dessert yoghurt gezoet met bruine suiker of melasse.

 

- Villi: Een Noorse yoghurt uit Finland met een stevige consistentie en een milde smaak.

The sensory evaluation of dairy products. Stephanie Clark, Michael Costello, MaryAnne Drake, Floyd Bodyfelt. Second edition. 2009

 

Jewish Barcelona. Josep Alert. First edition, May 2016

Article wrote
http://actimeleurope.prod.digital4danone.com/fermented-milk
Labels
Fermentatie
yoghurt
oorsprong